Új épületek esetében érdemes meggondolni, hogy megéri-e kiegészíteni a radiátoros fűtést a padlófűtéssel. A padlófűtésnek nemcsak az az előnye, hogy a meleg padlóról könnyen felszárad a víz, hanem fűtéstechnikai előnyökkel is rendelkezik.

A padlófűtés egy nagyobb felületen működik alacsony hőmérsékletű víz használatával, ezért a kondenzációs kazánok számára sokkal olcsóbb az üzemeltetése. Ezért érdemes tehát újszerű épületeknél a radiátoros fűtést kombinálni a padlófűtéssel. A nappaliban, a konyhában, illetve a fürdőszobában érdemes radiátorokkal kiegészíteni a padlófűtést, a fürdőszobákban pedig a padlófűtéshez érdemes törölközőszárító radiátort használni.

Ha a padlófűtést és a radiátoros fűtést egyszerre használja, akkor pénzt is takaríthat meg, ráadásul rendszere gyorsan reagáló lesz a különböző hőmérsékleti viszonyokra. Új építésű lakásoknál sokkal könnyebb megoldani a padlófűtés beépítését, viszont a felújítások miatt csak a fürdőszobában, a konyhában és az előszobában szoktak padlófűtést alkalmazni a meglévő padlószintek miatt. Megéri tehát egyszerre használni a radiátort és a padlófűtést, hiszen ez a kombináció rendkívül takarékos.