A pincei csatornának dugulása egy hatalmas probléma lehet, hiszen ilyenkor nem csak saját lakását, de a szomszédokat is érheti a baj, nem úgy, mint a WC, a lefolyó, vagy a mosogató dugulásakor. Ilyenkor megtörténhet, hogy az egész társasház veszélybe kerül.

Ha komoly a dugulás, akkor megeshet, hogy visszafelé folyik szennyvíz, és több lakást is egyszerre eláraszt. Épp ezért érdemes minél előbb szerelőt hívni, hogy a lehető legrövidebb alatt orvosolva legyen ez a kellemetlen probléma. Ilyenkor nincs idő olcsó házi praktikákra, az ilyenkor szó szerint pénz, hiszen idővel súlyosbodhat a probléma, és sokkal több kár keletkezik, mint eredetileg. A pincei csatorna dugulásakor tehát nem szabad vesztegetni az időt, nem szabad kockáztatni, azonnal szerelőhöz kell fordulni.

A pénztárcája is sokkal jobban jár, ha még idejében szerelőt hív, és inkább a szerelőnek fizet, mintha egy teljesen új pincei csatornarendszert kéne felszereltetnie, vagy akár kifizetni a szomszédok lakásában keletkezett károkat. Budapesten és környékén már több duguláselhárító cég is létezik, akik akár éjjel-nappal kimennek, ha baj van, méghozzá kedvezményes áron. Ne vegye tehát félvállról a pincei csatornadugulást, hívjon szerelőt azonnal!