Ha a fűtési rendszerbe, illetve a radiátorokba levegő kerül, a felületük nemes egyszerűséggel nem melegszik fel, így a fűtés elégtelen marad. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint légteleníteni az adott radiátorokat, így a problémát meg is oldottuk.

Érdemes időről időre megvizsgálni, a radiátoraink megfelelő módon és relatív egyenletesen melegszenek-e fel. Ha levegős a radiátor, általában a tetején, illetve az egyik felső sarkában jelentkezik a probléma. Kézzel megérintve jól érezhető a különbség.

A rendszer levegős mivoltjára utalhatnak a csörgedező hangok; ilyenkor általában buborékok utaznak a rendszerben, amelyek összeadódva már komoly visszaesést mutathatnak a fűtés hatékonyságában. Ha csökken a nyomás a rendszerben, rendszerint a rátöltés segít. Az ilyen jellegű problémákért általában a nem megfelelő tágulási tartály tehető felelőssé. Nagyon sok helyen ezek a tartályok valamilyen összeeszkábált műanyag edényekből vannak elkészítve, így a tömítéseknél hiba jelentkezhet. Fontos megjegyezni, hogy a rendszerek mindig megfelelő vízszintes beállítással készülnek, így a radiátorok elmozdítása vagy taposása problémák forrása lehet. Soha ne álljunk rá a radiátorokra!