Rengeteg olyan panellakás és családi ház van, melyekben még a régi, akár az építkezéskor bekerült villanyvezetékek vannak. Pedig a hálózat felújítása ilyen esetekben már igencsak időszerű. Az elöregedett, régi falvezetékek a nagyobb terhelésnek köszönhetően könnyedén válhatnak tűzveszélyessé. Gondolkodjunk csak el logikusan a kérdésen!

Elvégre elég, ha csak a 80-as évekig megyünk vissza, hogy lássuk milyen változások mentek végbe azóta annak a tekintetében, hogy egy villanyhálózatnak milyen eszközöket kell ellátnia. Annak idején elég volt a tévé, rádió, porszívó, esetenként egy konyhai robotgép áramellátást biztosítania. Így az akkori hálózatok csupán ennyire is lettek kialakítva. Azonban ma már nem ez az összes, ami bent van a lakásban, és áramot igényel. Ma már alapszükséglet a bojler, a mosógép, a tűzhely, a hűtőszekrény, másoknál pedig ugyancsak ott van a mélyhűtő vagy éppen a mosogatógép is.

Nem beszélve arról, hogy ma már nem csak egy tévé vagy egy rádió gondoskodik a szórakoztatásunkról. Számítógépeink vannak, és mobiltelefonokat töltünk. Könnyedén belátható, hogy ez túlterhelést jelent a régi villanyvezetékeknek. Nem beszélve az áramkörökről, hiszen a régi 2-3 biztosíték már messze nem elegendő a szükségleteink biztosításához. Amennyiben tehát nem szeretnénk, hogy tűz áldozatai legyünk, mely végül sokkal nagyobb költségeket fog jelenteni, akkor érdemes minél hamarabb megnézetni egy villanyszerelővel a hálózatunkat.