Mivel a tél már a küszöbön van, kétségtelenül gondoskodni kell arról, hogy az év leghidegebb hónapjaira felkészítse otthoni fűtési rendszerét. Függetlenül attól, hogy radiátorral, hőszivattyúval, vagy akár a napenergiával fűt, nem szeretne felkészületlen lenni a nagy hidegben! Ezt szem előtt tartva itt van néhány tipp, amiket ha betart, akkor a fűtési rendszere készen áll majd bármire, amit a tél magával hoz.

Takaríttassa ki a fűtési rendszert használat előtt

Ha az elmúlt néhány hónapban nem cserélt szűrőt a fűtési rendszerben, akkor mindenképpen tegye meg. A gázszerelő nem győzi hangsúlyozni, hogy a szennyezett szűrő valójában a fűtési egységek hibás működésének egyik leggyakoribb oka! A tiszta szűrő csökkenti a költségeket, a levegő minőségét, és a fűtési rendszert egészséges állapotban tartja! Egyes szakértők azt javasolják, hogy háromhavonta cserélje le a szűrőt, mások havi cseréket javasoltak. Az egyik egyszerű, de gyakran figyelmen kívül hagyott módja annak, hogy felkészüljön a télre, ha elindul otthonában, és felméri az egyes helyiségek szellőzőit. Nyilvánvalónak tűnik, amint azt már említettük, de meglepődhetett, hogy milyen gyakran elégtelen a fűtés, csak azért mert a bútorok blokkolják a szellőzőt. A blokkolt szellőztető nem biztosít megfelelő fűtést a helyiségben, és a rendszer túlmelegedését is okozhatja.

Fűtési rendszer felülvizsgálat

Fűtési rendszer felülvizsgálat

Mondanunk sem kell, hogy a nyár kellős közepén nincs mire felhasználni a fűtési rendszert. A melegebb évszakokban a por, a szennyeződés és a törmelék összegyűlik a rendszerben. Ha nem tisztítják ki, a fűtőtest elkezdheti leépülni. Győződjön meg róla, hogy ellenőrzi a fűtőtestek égőit, mielőtt bekapcsolná ezen a télen. Ha nem tisztítják meg, akkor a fűtőtest égője nem fog megfelelően működni. Az egyetlen igazi módja annak biztosítására, hogy a fűtési rendszer minden téli szezon kezdetén biztonságos és tökéletesen működőképes legyen, a karbantartási szolgáltatás ütemezése egy megbízható vállalkozással.