A vegyes tüzelésű kazánok egyre elterjedtebbek a háztulajdonosok körében. Mielőtt a kazán bekötésére kerülne sor ajánlott, hogy átgondolja a vegyes tüzelésű kazán előnyeit és hátrányait.

A vegyes tüzelésű kazán előnyei

A vegyes tüzelésű kazánok a takarékos fűtésről híresek, mivel a ház körüli hulladékokat is ellehet benne égetni. Nem kell rettegni a gázváltságoktól, a gázszámla is alacsonyabb lesz a vegyes tüzelésű kazán mellett. Bármelyik tüzelő anyag sokkal olcsóbb, mint a földgáz. Környezetünket kevésbé szennyezi, mint a gázkazánok. A téli hidegben melegebb lakást tudunk teremteni a vegyes tüzelésű kazánnal, mint a gázkazánnal.

logo@2x

A vegyes tüzelésű kazán hátrányai

A vegyes tüzelésű kazánok legnagyobb hátrányának számít, hogy nagyon sokba kerül a megvásárlása, beszerelése. A kazánból kikerülő füst sokkal melegebb, mint a gáz kazán esetében, így a kémény ennek megfelelő kell legyen, ami drágább az átlagosnál. A másik hátránya, hogy kényelmetlen, sokszor fárasztó a vele való lakásfűtés. Érdemes a vegyes tüzelésű kazán mellé beszerelni egy gázkazánt, hogy az éjszaka ne tüzeléssel teljen, és, hogy a munkából meleg lakásba érkezzen.