Minél távolabb vannak a csövek a fő vízvezetéktől, annál kevesebb víznyomás van az olyan berendezéseknél, mint a mosdók és a zuhanyzók. Ez veszélyezteti a fürdőszobákat a felső emeleten különösen az alacsony víznyomás miatt.

A víznyomás növelésének lépései

Két módszer biztosítja, hogy elegendő víznyomás legyen a felső szinteken a vízvezetékek számára. Annak biztosításával, hogy a nyomást más készülékek nem szívják le, növeli az otthoni víznyomást, és azt is hogy mindig elegendő nyomás legyen az emeleti fürdőszobában. Ahhoz, hogy növelje a víznyomást, kapcsoljon ki minden olyan berendezést, amely vizet használ. Ez magában foglalja a mosdókat, zuhanyzókat, mosogatógépeket és mosógépeket. Ez szabaddá teszi a rendelkezésre álló víznyomást otthonában. Indítsa el a zuhanyzót az emeleti fürdőszobában, tesztelve a teljesítményt, míg más eszközöket ne működtessen, és ha a teljesítmény megfelelő, akkor a megoldás az, hogy a zuhanyzót és a mosdókagylót akkor kell működtetni, ha más vízzel működő készülék nincs bekapcsolva otthon. Ha a teljesítmény még mindig gyenge, növelni kell a víznyomást az egész házra nézve.

Víznyomás gondok

Víznyomás gondok

Keresse meg a víznyomás szabályozót. A szelep a fő vízvezeték mentén helyezkedik el, általában egy vízvezeték-hozzáférési panelen vagy a vezeték alján. Lazítsa meg az anyát a szelep felső részén állítható fogóval. Ez meglazítja a beállító csavar tartóját az anya fölött. A beállító csavart az óramutató járásával megegyező irányba forgatva növelheti az otthoni teljes vízvezeték-rendszerre leadott víznyomás mennyiségét. Fordítsa meg a csavart kis lépésekben, ellenőrizve a teljesítményt az emeleti zuhanyzón minden alkalommal, amíg a teljesítmény megfelelő lesz. Végül pedig húzza meg a nyomószelep anyacsavarját a kívánt vízszint beállítása után, így biztonságosan növelheti majd a víznyomást az emeleti fürdőszobában anélkül, hogy szerelőt kéne hívnia.